Ajanvaraus laboratorioon ja röntgeniin numerosta 040 7133 660
Laboratorionäytteiden ottoa varten tarvitset lähetteen hoitajalta tai lääkäriltä. Mikäli sinulla on toistuvaa laboratorioseurantaa vaativa sairaus tai lääkitys, pyydäthän kestolähetteen, jolloin samalla lähetteellä voidaan ottaa samat kokeet toistetusti. Pääsääntöisesti laboratoriokokeita varten ei tarvitse paastota. Mikäli kokeesi vaativat paastoa, hoitava taho mainitsee tästä lähetettä antaessa. Aika varataan tällöin aamuksi. Laboratoriovastauksesi näet myös Kanta-palvelusta.
Laboratorion fax 010 7520 193
Röntgentutkimuksia varten tarvitset lähetteen lääkäriltä. Perusröntgentutkimukset ovat säteillä tehtävää kuvantamista, minkä vuoksi röntgentutkimuksia tehdään vain lääketieteellisestä tarpeesta.
Oulun Mehiläiseen tavallisiin röntgentutkimuksiin voi mennä ilman ajanvarausta. Osoite on Kauppurienkatu 9, Oulu. Asiakaspalvelunumero on 010 414 8238
Magneettiajanvaraukset numerosta 010 414 8236
Ultraääni- ja mammografia-ajanvaraukset numerosta 010 414 8238
Haapaveden röntgen, ajanvaraus ma-pe klo 12-14 044 7591 400
Neuvolaan saat yhteyden numerosta 040 7133 660, takaisinsoitto
Äitiysneuvolatoiminnan tavoitteena on tukea perhettä lapsen odotuksessa ja valmentaa perhettä raskausaikaan, lapsen syntymään ja vastasyntyneen hoitoon. Ydintehtävänä on turvata raskaana olevan naisen, sikiön, vastasyntyneen ja perheen paras mahdollinen terveys. Laajempi tavoite on edistää koko perheen terveyttä ja hyvinvointia. Työmuotoina ovat määräaikaiset terveystarkastukset, kotikäynnit, perhevalmennus, puhelinneuvonta ja perhetyöntekijän avustavat käynnit kotona.
Neuvolassa työskentelevät terveydenhoitaja, lääkäri ja ehkäisevää perhetyötä tekevä ohjaaja. Neuvolavastaanotoille tarvitaan ajanvaraus, ja löydät yhteystiedot sivun alalaidasta. On hyvä varata aika heti raskauden olemassaolon selvittyä.
Lastenneuvolassa seurataan ja edistetään lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kehitystä. Lisäksi tuetaan vanhempia turvallisessa, lapsilähtöisessä kasvatuksessa ja lapsen hyvässä huolenpidossa sekä parisuhteen hoitamisessa. Lastenneuvolassa edistetään lapsen kasvu- ja kehitysympäristön sekä perheen elintapojen terveellisyyttä.
Neuvolassa pyritään havaitsemaan lapsiperheiden erityisen tuen tarpeet mahdollisimman varhain ja järjestämään tarkoituksenmukainen tuki ja apu. Lastenneuvolat tekevät moniammatillista yhteistyötä muiden lapsiperheiden parissa työskentelevien kanssa.
Määräaikaistarkastukset pyritään toteuttamaan neuvola-asetuksen mukaisena. Laajat tarkastukset ovat 4 kk, 18 kk, 4 vuotiailla.
Sairaan lapsen hoitovapaatodistuksen saa puhelimitse neuvolasta. Jos lapsi tarvitsee lääkärin arviota sairautensa vuoksi, vanhempien tulee varata aika terveyskeskuksen vastaanotolta.
Koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon saat yhteyden Wilman kautta tai soittamalla numeroon 040 7133 660
Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin edistäminen, lasten ja nuorten terveen kasvun ja kehityksen tukeminen sekä koko perheen hyvinvoinnin huomioiminen yhteistyössä oppilaan, perheen ja koulun kanssa.
Lapsi siirtyy kouluterveydenhuollon asiakkaaksi aloittaessaan ensimmäisen luokan.
Mielenterveys- ja päihdeyksikön tavoitteena on tukea erilaisissa mielenterveyden ja päihteiden käytön haasteissa. Mielenterveys- ja päihdeyksikköön saat yhteyden numerosta 040 676 5947, takaisinsoitto.
Yksikössä työskentelee psykiatrisia sairaanhoitajia, päihdeohjaaja sekä erikoislääkäreitä psykiatrista päihdelääkäriin. Myös psykologin ja neuropsykologin palveluja on saatavilla hoidon tarpeen arvioinnin perusteella. Meillä hoitojaksot vaihtelevat muutamasta vaikuttavasta juttelu- ja tukikäyntikerrasta pitkiin, diagnosointia ja moniammatillista tiimiä edellyttäviin hoitosuhteisiin. Yhteyttä voi ottaa ilman lähetettä tai edeltävää lääkärikäyntiä. Autamme matalalla kynnyksellä.
Virka-ajan ulkopuolella akuutin psykiatrisen hoidon tarpeen kohdatessa soita Rantsilan tukikeskukseen puhelinnumeroon 040 1719 173 tai hätänumeroon 112
Äkillisen, järkyttävän kriisin kohdatessa, toivoessasi kriisityötä voit olla yhteydessä virka-ajan ulkopuolella Tukikeskuksen numeroon 040 1719 173
Fysioterapian ajanvaraus, 040 3579 340
Fysioterapian tehtävänä on antaa ennaltaehkäisevää neuvontaa ja ohjausta, yksilö- ja ryhmäterapiaa. Fysioterapia toimii Pulkkilan ja Rantsilan terveyskeskuksissa sekä kotikäynteinä ja palveluasumisessa.
Fysioterapeutille ei tarvita lääkärin lähetettä. Hoidon tarpeen arvioinnin voi tehdä myös vastaanoton hoitaja tai fysioterapeutti puhelinkeskustelun perusteella.
Apuvälinelainaamo, 040 3579 340
Apuvälinelainaamosta voit noutaa apuvälineitä sovitusti. Soitathan meille kun tarvitset apuvälinelainaamon palveluja. Huolehdithan saamistasi apuvälineistä hyvin, sillä ne ovat lainavälineitä. Kun apuvälineen tarve poistuu tai muuttuu, palautathan sen apuvälinelainaamoon mahdollisimman pian.
Terveydenhuoltolain 29 §:ssä tarkoitetun lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineet sekä niiden sovitus, tarpeellinen uusiminen ja huolto ovat maksuttomia, paitsi silloin, kun apuvälineen tarve aiheutuu työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015), maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuslain (1026/1981), sotilasvammalain (404/1948), liikennevakuutuslain (279/1959), potilasvahinkolain (585/1986) tai näitä vastaavan aikaisemman lain mukaan korvattavasta vahingosta tai ammattitaudista.
Apuvälineen käyttäjän vastuu
- käyttää apuvälinettä käyttöohjeissa tai käytönopetuksessa annettujen ohjeiden mukaisesti
- apuvälineen päivittäinen puhdistus ja ylläpito
- palauttaa apuväline puhdistettuna, kun käyttötarvetta ei enää ole tai lainausaika päättyy
- ottaa yhteyttä apuvälineen luovuttavaan tahoon apuvälineen käyttöön liittyvissä kysymyksissä tai kun apuvälineessä on huolto- ja korjaustarvetta.
- Jos apuväline on vahingoittunut tai hävinnyt asiakkaan käyttöohjeiden vastaisen käytön tai ilmeisen huolimattomuuden vuoksi, voidaan periä asiakkaalta uuden apuvälineen hankkimisesta aiheutuvat kulut tai vahingoittuneen apuvälineen korjaamisesta aiheutuvat kulut enintään todellisten kustannusten mukaisina. Kulut voidaan periä myös alle 18- vuotiaalta asiakkaalta.
Apuvälineiden kuljetuksista syntyvät kustannukset
- Apuvälineen kuljetus on ensisijaisesti asiakkaan vastuulla. Kooltaan suurien ja painavien apuvälineiden (esim. kotihoitosänky, sähköpyörätuoli) kuljetuksesta vastaa terveydenhuolto osana apuvälinepalvelua. Kuljetuksesta sovitaan aina erikseen apuvälineen luovutuksen yhteydessä. Asiakkaan kustannusvastuulla on muuttoon liittyvät apuvälineiden kuljetukset.
- Asiakkaan halutessa, apuvälinekuljetuksen voi tilata Apuvälinelainaamosta: kuljetusmatka 0-15 km hinta 30,00€, kuljetusmatka yli 16 km hinta 50,00€
Hoitotarvikejakelu on suljettu kiirastorstaina 14.4.2022. Puheluja voi soittaa entiseen tapaan, takaisinsoittopyyntöihin vastataan seuraavan kerran 21.4.22
Hoitotarvikejakelu palvelee numerossa 040 6579 469 . Puheluihin vastataan torstaisin. Hoitotarvikejakelun toimipiste sijaitsee Pulkkilan terveyskeskuksessa. Hoitotarvikkeita toimitetaan tarvittaessa Rantsilan terveysasemalle ja Kestilän hyvinvointipisteeseen.
Voitte jättää tilauksenne myös sähköpostiosoitteeseen: hoitotarvike.siikalatva@mehilainen.fi Viestissä kertokaa nimenne, syntymäaika, hoitotarvike ja määrä, jota olette tilaamassa. Aivan uusista hoitotarviketilauksesta kannattaa olla ensin puhelimitse yhteydessä.
Terveydenhoitolain (1326/2010) 24 § mukaan kunnan tehtävänä on järjestää alueensa asukkaiden sairaanhoitopalvelut ja hoitosuunnitelman mukaiset pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet. Hoitotarvikejakelun pääsääntönä on potilaan yksilöllinen tarve. Hoitotarvikkeiden yksilöllinen tarve tulee kirjata potilaan tai asiakkaan hoitosuunnitelmaan julkisessa terveydenhuollossa. Hoitotarvikejakelu edellyttää terveydenhuollon ammattihenkilön suorittamaa arviointia, seurantaa ja yksilöllistä ohjausta jakelun yhteydessä.
Hoitotarvikkeita jaetaan pitkäaikaisen sairauden aiheuttamaan vähintään kolme kuukautta kestäneeseen tarpeeseen. Varmuudella pysyvässä tarpeessa sekä diabetes-, dialyysi-, avannetarvikkeiden ja virtsaamistarvikkeiden kohdalla tarvikkeet jaetaan heti. Inkontinenssituotteita jaetaan keskivaikeaan ja vaikeaan inkontinenssiin. Hoitotarvikkeet on tarkoitettu vain asiakkaan henkilökohtaiseen käyttöön ja hoitotarvikkeiden käytössä tulee noudattaa valmistajan käyttö- ja säilytysohjeita. Hoitotarvikkeita luovutetaan kerrallaan enintään kolmen kuukauden tarve.
Hoitotarvikkeiden valintaa ohjaa lääkärin/hoitajan arvion lisäksi hoitotarvikkeiden kilpailutusta koskeva hankintalainsäädäntö. Asiakkaalle jaetaan ensisijaisesti hoitotarvikekilpailutuksissa valittujen yritysten tuotteita eli sopimustuotteita. Mikäli asiakas käyttää tuotteita enemmän kuin hoitosuunnitelmassa on määritelty, ilman sairaanhoidollista perustetta, tulee hänen itse kustantaa ylimenevät hoitotarvikkeet