Siirry suoraan sisältöön

Vammaispalvelut

Savonojantie 2, 92600 Pulkkila

Anita Riihiaho, sosiaaliohjaaja, aikuiset ja vammaiset (ti, ke ja pe), puh. 040 1719 180 anita.riihiaho@mehilainen.fi

Vammaispalveluiden tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä sekä ehkäistä ja poistaa vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä. Vammaispalveluita voi hakea toimittamalla hakemuksen kuntaan tai pyytämällä palvelutarpeen arviota kunnan sosiaalitoimesta.

Tarjoamme / hankimme ja ohjaamme vammaispalveluissa kunnan päätösten ja asiakassuunnitelman mukaan myönnettyjä vammaispalveluita kuten kuljetuspalveluita, asunnon muutostöitä, henkilökohtaista apua, asumispalveluita ja omaishoitoa.

Kehitysvammaisten palvelut 

Erityishuollon tarkoituksena on edistää kehitysvammaisten henkilöiden suoriutumista päivittäisistä toiminnoista, heidän omintakeista toimeentuloaan ja sopeutumistaan yhteiskuntaan sekä turvata heidän tarvitsemansa hoito ja muu huolenpito. Erityishuoltoa ovat kehitysvammalain nojalla tarjottavat palvelut ja tukitoimet, esimerkiksi asumispalvelut, työ- ja päivätoiminta, tilapäishoito ja palveluohjaus. Palvelutarpeen arvioimiseksi asiakkaalle laaditaan palvelusuunnitelma ja sen pohjalta erityishuolto-ohjelma.