Siirry suoraan sisältöön

Listaudu asiakkaaksi

Kuka tahansa Suomessa asuva asuinpaikkaan katsomatta voi listautua asiakkaaksemme ja saada uudenlaisia terveyspalveluja julkisen terveyspalvelun hinnalla. Meiltä saat kaikki samat palvelut kuin kunnalliseltakin terveysasemalta. Terveysasemaa voi vaihtaa kerran vuodessa ja mikäli oleilee toistuvasti tietyllä alueella, voi valita itselleen myös toissijaisen terveysaseman, jonka palveluja on oikeutettu käyttämään. Vuoden määräaika ei ole sitova, mikäli muutat selkeästi kauemmaksi valitsemastasi terveysasemasta.

Perheenjäsenet voivat olla eri terveysasemien asiakkaita. Lapset eivät siirry automaattisesti vanhempiensa mukana.

Myös työterveyshuoltoa pääasiallisesti käyttävä voi ja hänen kannattaakin listautua terveysasemalle, koska työterveyshuollossa saa vain tietyt, sopimukseen sisältyvät palvelut. Terveysasemalle listautuminen ei vaikuta työterveyshuoltoosi.

Mikäli vaihdat terveysaseman kotikuntasi ulkopuolelle, huomaathan että samalla myös kaikki seuraavat palvelut siirtyvät uuteen kuntaan:

  • terveysaseman lääkäri- ja hoitajapalvelut
  • hoitotarvikkeiden jakelu
  • terveysneuvonta, terveystarkastukset, todistukset, seulonnat
  • neuvolapalvelut
  • suun terveydenhuollon palvelut
  • lääkinnällinen kuntoutus ja apuvälinepalvelut, kuntoutusohjaus
  • mielenterveys- ja päihdetyö
  • lyhytaikainen vuodeosastohoito

Tervetuloa uudenlaisen terveysaseman asiakkaaksi!

Listautuminen yhteydenoton kautta

Voit jättää yhteystietosi meille ohessa olevan lomakkeen kautta ja otamme sinuun yhteyttä puhelimitse. Puhelun aikana kyselemme listautumiseen tarvittavat tiedot, joiden avulla saamme lisättyä sinut järjestelmäämme ja asiakkaaksemme. Lähetämme tämän jälkeen sinulle vielä kirjeitse vahvistuksen asiakkaaksi listautumisesta.

Listautuminen paperilomakkeella

Asiakkaaksi listautuminen onnistuu myös tulostamalla, täyttämällä ja palauttamalla suoraan toimipisteeseemme oheinen lomake. Emme valitettavasti voi käsitellä näitä lomakkeita digitaalisessa muodossa tietoturvasyistä vaan tämä tulee toimittaa itse palvelupisteeseemme.

Lataa asiakkaaksi listautuminen -lomake (PDF, 71 kB)