Siirry suoraan sisältöön

Uusia ikäryhmiä neljännen koronarokotuksen piiriin

TIEDOTE SIIKALATVAN KUNTALAISILLE UUDESTA SUOSITUKSESTA NELJÄNNESTÄ KORONAROKOTTEESTA 

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kunnat tarjoavat neljännen koronarokoteannoksen myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet. Suositus perustuu ajantasaiseen koronaepidemian ja rokotteiden suojatehon seurantatietoihin sekä Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) lausuntoon. 

Infektion yleisoireet voivat romahduttaa iäkkään toimintakyvyn ja hän voi joutua siirtymään kotoa terveyskeskuksen vuodeosastolle tai sairaalaan. Vuodelepo heikentää iäkkään peruskuntoa entisestään ja saattaa estää kotiin palaamisen infektion parannuttuakin. Neljännellä rokoteannoksella pyritään lyhyen aikaa estämään lieväoireistakin koronainfektiota tässä haavoittuvassa väestönosassa. 

Järjestämme jokaisessa kylässä rokotuspäivän lähiviikkoina, johon kutsumme puhelimitse yli 75-vuotiaat koti- tai omaishoidon piirissä olevat sekä muut iäkkäät, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona.  

Jos puhelua ei sinulle ole tullut tai muuten katsot kuuluvasi tähän rokotettavien ryhmään, niin ota yhteyttä meidän ajanvarausnumeroon 040 7133 660 

THL varautuu laajempaan neljänteen rokotekierrokseen viimeistään syksyllä. THL seuraa epidemiatilannetta ja virusvarianttien vaikutusta rokotteiden suojatehoon sekä laatii erikseen suosituksen syksyn koronarokotusten tehostamisesta sekä aikuisille että lapsille. Jos tilanne muuttuu huonommaksi esimerkiksi uusien varianttien vuoksi, THL varautuu antamaan suosituksia neljännen annoksen laajentamisesta jo ennen syksyä. 

Jaa