Siirry suoraan sisältöön

Tervetuloa koronarokotukseen!

Koronavirusrokotteita on tarjolla kaikille yli 12-vuotiaille siikalatvalaisille!

Ajan rokotuspäivälle voit varata numerosta 040 7133 660

Koronavirusrokote antaa suojaa SARS-CoV2-viruksen aiheuttamaa koronavirustautia vastaan.  Tauti aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion, jonka voimakkuus voi vaihdella oireettomasta erittäin vakavaan, tehohoitoa vaativaan tilaan.  Osa potilaista saattaa kärsiä COVID-19-taudin pitkäaikaisseurauksista, kuten väsymyksestä, hengenahdistuksesta, yskästä sekä nivel- ja rintakivuista.

Koronavirusrokote vaatii tehosteannoksia kattavan suojan saamiseksi:

2. rokote annetaan kaikille 1. rokotuksen saaneille kun 1. rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

THL suosittelee 3. rokotusta seuraaville ryhmille, kun 2. rokottesta on kulunut vähintään 6 kuukautta:

  • 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt
  • laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat henkilöt
  • lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt
  • henkilöt, jotka on rokotettu lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä.

Henkilöille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt suositellaan 3. rokotusta, kun 2. rokotteesta on kulunut 2 kuukautta

Kolmansien rokotusten antaminen on aloitettu Siikalatvalla palveluasumisen asukkaista ja keväällä ensimmäisenä rokotusvuorossa olleiden ikääntyneiden osalta. Etenemme 3. rokotteiden kohdalla siis samassa järjestyksessä kuin keväällä ja samaan tapaan kuin keväällä kontaktoimme yli 75v kuntalaiset hyvän rokotus kattavuuden varmistamiseksi.

Ajan 3. rokotukseen voi varata soittamalla ajanvarausnumeroon 040 7133 660

 

Rokotuskattavuus

Siikalatvalla yli 50-vuotiaiden osalta rokotuskattavuus on hyvä ollen yli 80% tasoa myös 2. rokotteen ottaneiden osalta. Valitettavasti etenkin 20-40-vuotiaiden kuntalaisten osalta 1. rokoteidenkin kohdalla olemme jääneet alle 70% rokotuskattavuuteen.

Kannustammekin kaikki nyt viimeistään ottamaan koronavirusrokotuksen.

Tavoite on kansallisesti yli 80% rokotuskattavuus kaikkien yli 12-vuotiaiden osalta sekä 1.rokotteen että 2.rokotteen osalta. Alla olevasta linkistä voit seurata THL sivuille päivittyvää tilannetta rokotuskattavuudesta.

Rokotuskattavuus (%) ikäryhmittäin alueella Siikalatva

 

Kuvan lähde: THL 10.11.2021

 

Koronarokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä, mutta se pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja sen leviämistä ihmisestä toiseen. Siksi koronarokotteet voivat edistää niin sanotun epäsuoran suojan syntymistä. Ottamalla rokotuksen voit siis suojata paitsi itseäsi, myös muita.

Yhdessä muiden torjuntatoimien kanssa rokotukset auttavat merkittävästi niin paikallisten epidemioiden kuin koko maailmanlaajuisen pandemiankin torjumisessa. Jokaisella päätöksellä ottaa rokote on merkitystä.

Oireet ja hoito – koronavirus

Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?

 

Jaa