Siirry suoraan sisältöön

4. koronavirusrokotukset ovat alkaneet Siikalatvalla THL:n ohjeistuksen mukaan

THL suosittelee että kunnat tarjoavat neljännen koronarokoteannoksen 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville ikääntyneille. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Siikalatvalla rokotussuunnittelu on käynnissä ja yli 80-vuotiaille kuntalaisiin otetaan yhteyttä soittamalla rokotusajan sopimiseksi. Hoivakotien rokotukset hoidetaan myös lähipäivinä. Myös terveysaseman kiireettömästä ajanvarauksesta on mahdollista varata aika rokotukseen, mutta ensisijaisesti suosittelemme odottamaan yhteydenottoa.

 

Koronavirusrokote vaatii tehosteannoksia kattavan suojan saamiseksi:

THL suosittelee 2. rokotusta seuraavasti:

  • Kaikille 1. rokotuksen saaneille annetaan 2. rokote kun 1. rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

THL suosittelee 3. rokotusta seuraavasti:

  • 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville yli 18 vuotiaille 3.rokotetta suositellaan, kun 2. rokotteesta on kulunut 3-4 kuukautta.
  • Aikuisille 18-59-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmään 3.rokotetta suositellaan, kun 2.rokotteesta on kulunut 4-6 kuukautta.
  • 12 vuotta täyttäneille , joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt suositellaan 3. rokotusta, kun 2. rokotteesta on kulunut 2 kuukautta
  • 12 vuotta täyttäneille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmään 3.rokotetta suositellaan, kun 2.rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta

3. koronarokotus voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

THL tiedote 12-17-vuotiaiden 3.koronarokotuksesta

THL suosittelee 4. rokotusta seuraavasti:

  • 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. 4. tehosteannoksen voi antaa kun 3.annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
  • 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. 4. tehosteannoksen voi antaa kun 3.annoksesta on kulunut 3 kuukautta.
Jaa